Ilotulitusaiheinen blogi, juttuja näytöksistä ja tulitteista

Eurojackpot ilotulitus Ratina Tampere

Posted by | Uutiset ja tapahtumat | No Comments

Eurojackpot ilotulitus Ratina Tampere

Lauantaina 29.4.2017 Veikkaus järjesti mahtavan ilotulituksen Eurojackpot jättipotin kunniaksi Tampereen Ratinalla. Ilotulituksen toteutuksesta vastasi Suomen Pyrotekniikka ja minä yhtenä heidän ampujista pääsin mukaan valmistelemaan tätä huikeaa näytöstä.

Eurojackpot ilotulitus Tampere Ratina. Kuvaaja Kari Antila.

Sää oli erittäin huono, räntää tuli niin ettei sekaan meinannut sopia. Se ei ilotulituksen järjestäjälle ole este, tuotteet pitää suojata ja tulittajien pukeutua oikein. Mutta olisihan se aina niin järjestäjän kun katsojienkin kannalta mukavaa että säät suosisi. No tulipahan melkein toukokuussa käytettyä talvihaalaria elämäni ensimmäisen kerran. Uutta kokemusta rikkaampana kohti seuraavia koitoksia.

Kuvaajana Kari Antila.

Tämä Eurojackpot ilotulitus näytettiin Veikkauksen toimesta livevideointinakin ja aika paljon näytti ammattikuvaajaa olevan paikalla. Muutama video jo löytyy niin ammattilaisten kuin amatöörienkin kuvaamina ja toivottavasti huonosta säästä huolimatta niitä saadaan lisää.

Tässä YouTubeen ladattuja videoita:

 

Aiheeseen liittyviä uutisia:

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/olemme-valinneet-tuotteet-niin-etta-ilotulituksen-pitaisi-nakya-huonommassakin-saassa-24448512

Tuossa Aamulehden uutisessa Suomen Pyrotekniikan toimitusjohtaja Aki Niittymäki kertoo ilotulituksesta huonossa säässä.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704212200107278_uu.shtml

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005180305.html

 

Suomen Pyrotekniikka toteuttaa ilotulitusnäytökset ympäri vuoden ja ympäri Suomen. Emmekä anna huonon säänkään häiritä!

www.suomenpyrotekniikka.fi

www.facebook.com/suomenpyrotekniikka

 

Vaajakosken Kohinat ilotulitus 2015

Posted by | Ilotulituskuvia ja videoita | No Comments

Minulla oli ilo ja kunnia päästä ampumaan Vaajakosken Kohinoiden ilotulitus nyt vuonna 2015.

Ilotulituksen ampumapaikkana toimii ns. Palokunnan ranta, Konttisentien varressa. Paikka on tulittajalle mukava, koska autolla pääsee ihan viereen ja maasto on suhteellisen tasaista.

Vaikka tämä kesä on ollut säiden puolesta sitä mitä on ollut, oli Kohinoissa sää mitä mainioin. Ainut riesa oli mäkäräiset ja muut pienet pirulaiset jotka söivät meitä minkä ehtivät.

Mutta pidemmittä puheitta, tässä video Vaajakosken Kohinoiden vuoden 2015 ilotulitukseen.

Uudenvuoden ilotulitus Jyväskylä 2014-2015

Posted by | Yleinen | No Comments

Minulla oli ilo ja kunnia päästä ampumaan Uudenvuoden ilotulitus Jyväskylässä 2014-2015. Ilotulituksen järjesti Suomen Pyrotekniikka Ay ja vastaavana ampujana toimin minä eli Timo Ruokolainen.

Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää mukana ollutta tiimiä. Eli apuna ampumisessa olivat Tuomas ja Jani ja kasausapuna Olli ja Harry. Lisäksi kiitokset järjestyksenvalvojille Rikille ja Parvizille. Saatiin hienosti pidettyä yleisö siellä missä sen pitikin olla, vaikka innokkaimmat olisivat ilmeisesti halunneetkin liian lähelle. Järjestyksevalvonnasta vastasi MH Service. Vaimolleni kiitokset kun piti meidän eväissä ja kahvitti meitä, ei tuolta ehdi mihinkään lähteä.

Iso kiitos myös Jyväskylän Poliisille. Partio kävi paikalla kun selvitettiin yhtä alueelle jäänyt väärin pysäköityä autoa. Ja myöhemmin kävivät vielä vähän ohjeistamassa innokkaimpia katsojia pysymään kauempana. Iso kiitos siis hyvästä palvelusta Jyväskylän Poliisille.

Jyväskylän Kaupungille kuuluu tottakai kiitos jo siitä että toimivat tilaajana, mutta myös siitä että ihan kaikki järjestelyt sujuivat loistavasti. En ala tässä nimiä mainitsemaan kun ele kysyny siihen lupaa, mutta kiitos jokaiselle joka tässä mukana oli. Kaikki toimi erittäin hienosi. Ravintola Vesilinnalle myös kiitokset että olisimme saanee käyttää heidän tilojaan ja kavitkin oli tarjolla, emme sinne vain ehtineet.

 

Tässä vieotaltiointi koko Uudenvuoden Ilotulituksesta Jyväskylässä 2014-2015

 

Tähän tulossa vielä kuvamateriaali tulituksesta heti kun valokuvia saan!

 

 

Mutta sitten vähän itse tulituksen vaiheista, kun sekin varmasti monia kiinnostaa. Tämän kokoisen Uudenvuoden ilotulituksen järjestely ottaa aikaa. Sen suunnittelu alkaa jo tarjouksen tekovaiheesta ja jatkuu tuotevalinnoilla ja sitten viimeisinä päivinä ennen ilotulitusta on sen valmisteleminen mahdollisimman pitkälle. Kentällä kaiken on syytä olla siinä kunnossa, että pääsee tekemään kasaustyöt mahdollisimma nopeasti. Talvella säät ovat haastavat, välillä on kylmä ja välillä sataa. Kovilla ovat siis miehet ja laitteistot.

Auto lastattu ja valmiina lähtöön tulituspaikalle.

Kentän rakentaminen käynnissä.

Kentän rakentaminen käynnissä.

Ammunnan jälkeen kuorma purettu katokseen. Kaikki putke tässä kohtaa tottakai tyhjinä. Sitten onkin vuorossa telineiden puhdistaminen seuraavaa tulitusta varten.

Ammunnan jälkeen kuorma purettu katokseen. Kaikki putke tässä kohtaa tottakai tyhjinä. Sitten onkin vuorossa telineiden puhdistaminen seuraavaa tulitusta varten.

Ammunnan jälkeen tyhjiksi ja vaarattomiksi tarkistetuista tuotteista on iloa myös pienille pyroteknikon aluille.

Ammunnan jälkeen tyhjiksi ja vaarattomiksi tarkistetuista tuotteista on iloa myös pienille pyroteknikon aluille.

 

Royal Party ilotulitteet Alajärvi

Posted by | Yleinen | No Comments

Tämän vuoden sesongissa kuluttajille ilotulitteet Alajärvellä myy S-Rauta Alajärvi. Royal Party ilotulitteet saatavilla siis Alajärvellä.

Royal Partyn tuotteet ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia ja niitä käyttävät kaikki. Julkaisen tässä jo lehtimainoksesta kuvat, jotta Alajärven ulkopuolella asuvatkin pääsevät katsomaan mitä on tarjolla ja tekemään edullisia ostoksia.

Huomioithan sivulla 4 oleva arvonta! Sami arpoo kaikkien kupongin täyttäneiden kesken 500 euron arvoisen ammatti-ilotulituksen. Tämä etu on käytettävissä vuoden 2015 aikana lukuunottamatta Uudenvuoden aattoa.

Tule siis tutustumaan S-Rauta Alajärven valikoimiin. Myymälän löydät täältä:

http://www.s-rauta.fi/myymala/alajarvi/

 

Tässä ensin vähän maistiaisia uutuustuotteista hintoineen. Hinnat siis S-Rauta Alajärven myymälän hintoja!

 

100 mm Miina Royal Party

100 mm Miina Royal Party. Hinta 13 euroa!!

 

 

Mielenkiintoinen uutuuspata Freja. 12 laukausta ja peräti 50 mm putket. Todellinen jytky. Hinta 52 euroa.

Mielenkiintoinen uutuuspata Freja. 12 laukausta ja peräti 50 mm putket. Todellinen jytky. Hinta 52 euroa.

 

Royal Party ilotulitteet 1

Royal Party ilotulitteet 2

Royal Party ilotulitteet 3

 

Royal Party ilotulitteet 4

Ilotulitus Joulunavaukseen

Posted by | Uutiset ja tapahtumat | No Comments

Joulunavauksen ilotulitukset ovat tulittajan arkipäivää näin marraskuussa. Silloin joulunavausta ilotulituksen kera juhlistavat niin marketit kuin kunnat ja kaupungitkin.

Viimeisin oma ilotulitus Joulunavaukseen oli Äänekosken joulukadun avaus. Siitä video seuraavan linkin takana. Kiitokset edelleen kuvaajalle hyvästä videosta.

https://www.youtube.com/watch?v=_XSHlQFCMGM&list=UU-Rv7GlNFIafqPQZe3Eve6w

 

Tämä ilotulitus oli itseni suunnittelema ja tiimin kanssa paikanpäällä jalostama ja ampuma. Kiitokset siis Samille, Antille, Janille ja Mikalle että saatiin hyvä tulitus kasaan!

Sain sähköpostiini pari hyvää kuvaakin tästä kyseisestä ilotulituksesta.

Ilotulitus Joulunavaukseen, kuvaaja Joona Ihanainen

Äänekosken Joulunavaus 2014, kuvaaja Joona Ihanainen

 

Ilotulitus Joulunavaukseen, kuvaaja Joona Ihanainen

Äänekosken Joulunavaus, kuvaaja Joona Ihanainen

 

Savut vähän haittasi kuvaajaa valokuvien kanssa. Videolla ei ollut ongelmia niinkään. Tietysti tuohon vaikuttaa sekin mistä kohtaa rantaa kuvailee. Ilotulituksen valokuvaaminen on haasteellista jo optimeissa olosuhteissakin ja sitten vielä mahdolliset savut, sateet tai kovemmat pakkaset aiheuttaa oman lisänsä.

Mutta nyt on omalta osaltani Joulut avattu ja seuraava tulitus johon lähden kuvaamaan tai rakentamaan on Itsenäisyyspäivän ilotulitus Tampereen Ratinassa 6.12.2014, sen siis toteuttaa Suomen Pyrotekniikka Ay kuten toteutti tämän Äänekosken Joulukadun avauksenkin.

 

Joulunavaus ilotulitus 2014 Citymarket Palokka ja Keljo

Posted by | Yleinen | No Comments

Joulunavaus ilotulitus vuonna 2014 Citymarket Palokka ja Citymarket Keljo ammutaan lauantaina 15.11.2014 klo 17.00

Ammun itse tuon Citymarket Palokan joulunavauksen ilotulituksen ja tältä sivultakin tuttu kolleegani Mika Halonen ampuu Keljon Citymarketissa. Molemmat ilotulitukset ovat siis samaan aikaan klo 17.00

Luvassa hienot näytökset, toivotaan siis että sääs suosivat ilotulitusta!

Tulkaahan joukolla katsomaan ja muistakaa ottaa videoita ja valokuvia. Olen erittäin kiitollinen jos niitä itsekin saisi, valokuvia etenkin, videothan voi ladata YouTubeen, mutta jos joku valokuvia ottaa ja antaa luvan niistä julkaista esim. täällä, niin voisi lähettää minulle sähköpostiin:

timo.ruokolainan (at) suomenpyrotekniikka.fi

Ilotulitus syntymäpäiville

Posted by | Yleinen | No Comments

Ilotulitus syntymäpäiville? Mikäs sen mukavampaa ja ennenkaikkea hienompaa ja näyttävämpää.

Ja sen ei tarvitse olla kallista, ilotulitus syntymäpäiville avaimet käteen toimituksella alkaen 500 eurolla!

 

Ilotulitus syntymäpäiville

 

 

Ilotulitus syntymäpäiville voidaan toteuttaa mielimusiikkisi tahtiin. Ilotulitusammattilaisemme laativat ilotulitusnäytöksen mielimusiikkisi tahtiin, katso esimerkkivideo klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

https://www.youtube.com/watch?v=8DXKDye4s88

 

Pyydä tarjous ilotulitukseen syntymäpäivillesi. Tarjousta varten tarvitsemme käytössä olevan budjetin ja tapahtuman ajankohdan ja paikan. Huomioithan että ilotulitus tarivtsee aina maanomistajan luvan jollei sitä suoriteta omilla maillasi. Viranomaisluvat hoidamme me.

Lähetä tarjouspyyntö:

Timo Ruokolainen

timo.ruokolainen@suomenpyrotekniikka.fi

puh 0405199694

Ja katso lisää: http://www.suomenpyrotekniikka.fi/fi/

 

Ilotulitusnäytökset ympäri Suomen, ympäri vuoden!

Järvi-Ilotulitus Vuohijärvellä

Posted by | Yleinen | No Comments

Järvi-ilotulitus on  aina näyttävä tapahtuma, mutta haastava toteuttaa.

Ampujakolleegat Sami Tilli ja Ari Hölsä ampuivat tällaisen Vuohirjärvellä elokuussa 2014 Soihtujen yö tapahtumassa.

Tällä kertaa tämä saatiin taltioitua ihan ammattikameroin, että nyt on luvassa priimaa kuvanlaatua.

Ilotulituksen toteutti siis Suomen Pyrotekniikka Ay. Ilotulitus ammuttiin lautalta keskellä järveä.

Ilotulitus rakennettu lautalle ja valmiina ammuttavaksi.

Ilotulitus rakennettu lautalle ja valmiina ammuttavaksi

 

Järvi-ilotulituksessa on sekin iso etu, että silloin ei mahdollinen kesän kuivuus yleensä estä ampumista tai rajoita kovin paljon käytettäviä tuotteita.

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja katso järvi-ilotulitus YouTubesta. Huomioi ajassa 6:11 näkyvät vesipommit!

Järvi-Ilotulitus Vuohijärvellä 2014 Soihtujen Yö tapahtumassa